Дзвінок Трампа на Тайвань: Керрі порадив новому президенту погоджувати з Держдепом переговори

Читать на русском
Держсекретар США Джон Керрі закликав новообраного президента США Дональда Трампа радитися з Держдепом, перед тим як проводити міжнародні переговори.

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що майбутньому президенту США Дональду Трампу варто прислухатися до Держдепартаменту, перед тим як спілкуватися з лідерами інших країн.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Дзеркало тижня».

Під час свого виступу на конференції аналітичного центру у Вашингтоні Керрі зазначив, що штаб Трампа не звертається за порадами до Держдепартаменту перед телефонними переговорами з лідерами інших країн, хоча це «буває корисно».

«Ми не контактували з ними (представниками Трампа – Ред.) перед цими переговорами, нас не просили надати теми для обговорення. Я думаю, буває корисно отримати пораду, а прислухаєтесь ви до неї чи ні – це вже інше питання», – сказав Керрі.

Трамп назвав плани на перші 100 днів президентстваДональд Трамп розповів, чим буде займатися протягом перших 100 днів свого терміну на посаді президента США.

«Я вважаю, що буває корисним запитати людей, які працювали над різними темами протягом тривалого періоду часу, про поточний стан справ, про які-небудь конкретні проблеми, які відбуваються в цю мить. Я думаю, що це корисно, і я б, звичайно, дав би свої рекомендації, але цього не відбулося», – додав він.

Як повідомляється, напередодні Трамп поговорив з лідеркою Тайваню (Республіки Китай) Цай Інвень телефоном, порушивши тим самим обмеження на прямі дипломатичні контакти з Тайванем.

В адміністрації поки що чинного президента Обами про переговори дізналися вже після того, як вони відбулися. Після цієї бесіди Пекін висловив Вашингтону офіційний протест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: