На кордоні з Польщею відбулася перестрілка

Читать на русском
На кордоні між Україною та Польщею сталася перестрілка між Мобільною групою та контрабандистами.

На кордоні між Україною та Польщею увечері 1 грудня сталась перестрілка між Мобільною групою та контрабандистами.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, в четвер, 1 грудня, біля пункту пропуску «Шегині» митного посту Мостиська на українсько-польському кордоні сталася сутичка між представниками Мобільної групи й декількома десятками контрабандистів із застосуванням вогнепальної зброї.

«Зловмисники намагалися провести 4 мікроавтобуси контрабанди. Коли їх знайшли й намагалися затримати, контрабандисти викликали «підкріплення» в кілька десятків людей, які почали заворушення, вибили вікно автобуса й дали одному з водіїв втекти на авто», – написав Данилюк на своїй сторінці в Facebook.

За словами міністра, в результаті інциденту постраждав один співробітник Митної сотні – його збила машина, коли він перешкоджав її від'їзду, перегородивши собою проїзд. Він доправлений до лікарні. Припинити безлади представники Мобільної групи змогли, лише відкривши вогонь.

«Проти порушників розпочаті відповідні дії. Оцінюється вартість контрабанди в трьох автобусах, які вдалося затримати. Також розглядається питання про порушення кримінальних справ проти співробітників митниці через можливість корупції», – зазначив міністр.

Нагадаємо, 1260 автомобілів стояли в чергах до пунктів пропуску на кордоні з Польщею станом на 22 годину 1 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: