НАЗК знайшло адмінпорушення в купівлі квартири Лещенком

Читать на русском
У Національному агентстві з питань запобігання корупції розповіли про адміністративне порушення депутата Сергія Лещенка при купівлі квартири.
Сергій Лещенкофото: УНІАН

Співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції виявили в купівлі квартири народним депутатом Сергієм Лещенком адміністративне правопорушення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЗК.

«НАЗК завершило перевірку факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири в Києві. В діях депутата виявлені ознаки адміністративного правопорушення. НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 квадратних метри й вартістю 7 мільйонів ​​550 тисяч гривень у новому будинку в історичному центрі Києва Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби відомства, Лещенко вже був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги статей 23, 24 закону України «Про запобігання корупції». Він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 раза перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 грн).

«Відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення, уповноважена особа НАЗК склала протокол на народного депутата (відповідно до частини 1 статті 1725 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією подарунка», – додали в НАЗК.

Нагадаємо, раніше в Національному антикорупційному бюро України заявили про завершення перевірки квартири Лещенка й повідомили, що в купівлі є ознаки адмінпорушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: