В українському Бюро Інтерполу прокоментували відмову шукати Богатирьову

Читать на русском
Інтерпол пояснив це тим, що структура не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру.

Відмова Інтерполу шукати колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову не означає, що Україна не зможе використовувати інші міжнародні механізми для її розшуку.

Про це заявив перший заступник начальника робочого апарату національного бюро Інтерполу, підполковник поліції Євген Паніотов, передає «Слово і Діло».

«Інтерпол не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру. Там, проаналізувавши цю справу, побачили політичний контекст, щодо конкретної особи, тому на основі цього висновку – згідно зі своїм статутом – Інтерпол не може втручатися»,– повідомив заступник начальника українського бюро Інтерполу.

Застосування санкцій до Януковича є частково незаконним – ЄСЄвропейський суд визнав заморожування в ЄС рахунків Віктора Януковича, його сина Олександра таекс-голови президентської адміністрації Андрія Клюєва законним, проте скасував санкції 2014 року.

«Але це не є перешкодою для використання Україною інших можливостей чи механізмів. Тобто, Інтерпол не ставить під сумнів правопорушення, не ставить якихось обмежень для розшуку Богатирьової. І Україна повинна використовувати інші методи взаємодії, співпраці з правоохоронцями інших держав для її розшуку», – додав Паніотов.

Він підтвердив, що відповідна комісія Інтерполу ухвалила рішення про те, щоб вилучити з бази даних інформацію про розшук Богатирьової та заборонити правоохоронним органам використовувати канал бюро для обміну інформацією стосовно неї.

«У Інтерполу є правило, що він не може обмінюватися інформацією, якщо, на його погляд, справа має політичний контекст. Однак злочинців розшукують правоохоронні органи кожної країни», – повідомив представник українського бюро Інтерполу.

Нагадаємо, що 24 жовтня 2014 року Генеральна прокуратура України оголосила в розшук екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Як раніше повідомлялося, у березні 2015 року Євросоюз зняв з Богатирьової санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: