У Новій Зеландії готуються до цунамі

Читать на русском
У Новій Зеландії готуються до насування цунамі, викликаного сильним землетрусом у регіоні.
Фото з відкритих джерел

Міська рада Веллінгтона, столиці Нової Зеландії, заявила про евакуацію жителів низки районів міста через настання цунамі, яке може накрити країну найближчим часом.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

За останніми даними Служби цивільної оборони, гігантські хвилі ось-ось ударять по островах Чатем, розташованих за 700 км на південний схід від Нової Зеландії. Їх жителям рекомендовано на час негоди перебратися на височини.

Знеструмлено 275 населених пунктів: Україну протягом дня накриє снігомВ ніч з 12 на 13 листопада внаслідок негоди знеструмленими залишилися 275 населених пунктів у шести областях України.

Пізніше цунамі може досягти й основної частини держави – Південного та Північного островів. Рятувальники зазначають, що перша хвиля цунамі може виявитися не найсильнішою, тому рекомендують не наближатися до узбережжя протягом кількох годин.

Як відомо, раніше на новозеландському Північному острові стався сильний землетрус, епіцентр його перебував за 200 км від Веллінгтона. Пізніше в районі Південного острова зафіксували зниження рівня води в океані на 2,5 метри.

Як повідомляло «Слово і Діло», 12 листопада сильні землетруси накрили Італію (4,2 бала за шкалою Ріхтера) та Японію (6,2 бала).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: