Шлях до Європи: планується запуск поїзда Будапешт-Мукачеве – Омелян

Читать на русском
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, що з Угорською стороною ведуться переговори щодо залізничного сполучення Будапешт-Мукачеве.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час візиту до Ужгорода повідомив, що Україна та Угорщина працюють над проектом по з'єднанню Будапешта та Мукачевого залізничною колією європейського стандарту (1435 мм).

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

«Обговорювалося питання залізничного сполучення Будапешт-Мукачеве. Угорська сторона готова розглядати цей варіант. Сподіваюся, це питання буде зафіксоване в двосторонньому протоколі між прем'єр-міністрами двох країн», - заявив він.

За його словами, угорська сторона готова направити своїх фахівців в Україну для технічного відпрацювання цього питання.

«Перевага цього сполучення в тому, що воно буде здійснюватися на євроколії», - уточнив він.

«Не буде довгих незручних очікувань для заміни колісних пар. Це буде значно зручніше для багатьох мандрівників», - зазначив Омелян.

Крім того, як заявив міністр, стоїть питання добудови 200-300 метрів євроколії в Мукачево, є питання обгрунтування економічної доцільності цього проекту, але на його переконання, це швидкісне сполучення буде цікаве багатьом.

Як відомо, в Україні використовується колія шириною 1520 мм, а в решті Європи - 1435 мм.

Також, міністр повідомив, що запуск аеропорту в Ужгороді відбудеться навесні 2017 року.

Додамо, зовсім недавно міністр інфраструктури України Володимир Омелян пообіцяв, що до кінця 2016 року буде капітально відремонтовано до 100 пасажирських вагонів «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: