Омелян анонсував нововведення в українських поїздах

Читать на русском
За інформацією міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, фахівці обговорюють впровадження в поїздах бездротового інтернету.

В «Укрзалізниці» з'являться сучасні комфортні поїзди, з безперебійною роботою Wi-Fi, а назви станцій будуть декомунізовані.

Про це заявив у своєму Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, нові стандарти роботи поїздів «будуть повністю відповідати гігієни і зручності».

«Відмовимося від подушок «на пір'ї» і ковдр в пилу. Цікава особливість: як тільки відмовилися від корупційних схем при закупівлі миючих розчинів – відразу стало можливим відмити вагони від багаторічного бруду. І, так, знімемо фіранки. Виключно ролети на вікнах», – запевнив міністр.

Гройсман розповів, як планують реформувати «Укрзалізницю»В найближчих планах уряду - серйозна реформа Укрзалізниці, портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг, розповів Гройсман на Ялтинській конференції.

Омелян також повідомив, що цього року будуть відремонтовані до 100 пасажирських вагонів, на наступний – 200. Їх обладнають вакуумними туалетами.

«Начебто є рішення про безперебійну роботу Wi-Fi в поїздах та впровадженні електронного квитка на електричках. З наступного тижня починаємо обговорення», – зазначив політик.

Він додав, що до грудня квитки, назви станцій, оголошення та інформація на табло будуть виключно українською і англійською мовами.

Раніше голова підприємства «Укрзалізниця» Войцех Бальчун повідомив, що в листопаді цього року в Україні планують запустити двоповерховий електропоїзд Skoda EJ675, який був знятий з експлуатації для ремонту.

Нагадаємо, що раніше відмінили чотири види бронювання та посилили умови викупу місць для організованих груп пасажирів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: