Названі основні кандидатури на пост глави Пентагону при Трампі

Читать на русском
На пост глави Пентагону претендують колишній глава Центрального командування збройних сил Джеймс Маттіс, а також генерали Девід Петреус і Джек Кін.
Будівля Пентагону у США

Обраний президент США Дональд Трамп розглядає трьох генералів в якості кандидатів на пост глави Пентагону.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передає «Слово і Діло».

Основним претендентом на пост міністра оборони США генерал у відставці Джеймс Мэттис, який при Бараку Обамі деякий час очолював Центральне командування збройних сил, який відповідав за операції в Іраку і Афганістані.

Також на пост глави Пентагону претендують колишній глава Центрального командування збройних сил генерал Девід Петреус і Джек Кін.

Трамп зустрівся з прем'єром ЯпоніїТрамп провів першу особисту зустріч з чинним іноземним лідером. Сіндзо Абе заявив, що Трампу можна довіряти.

Передбачається, що найближчим часом Мэттис особисто зустрінеться з Трампом.

Іншими претендентами на пост глави Пентагону WSJ назвав колишнього командувача американськими військами в Іраку і Афганістані Девіда Петреуса, а також генерала Джека Кіна, який під час виборчої кампанії був одним з радників Трампа.

Зазначимо, що на посаді голови Центрального командування Мэттис неодноразово виступав з жорсткими заявами на адресу Ірану, вимагаючи силою зупинити озброєння ісламської республіки.

Під час виборчої кампанії Мэттису, як повідомляло видання Daily Beast, пропонували виступити в якості кандидата від «третьої партії», щоб відтягнути голоси у Трампа, однак відставний генерал, відмовився.

Нагадаємо, вчора новообраний президент США Дональд Трамп провів у Нью-Йорку першу особисту зустріч з чинним іноземним лідером – прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: