У Туреччині відсторонили майже 13 тисяч поліцейських

Читать на русском
Кадрові чистки, пов’язані зі спробою військового перевороту в Туреччині, тривають: від виконання обов’язків відсторонені майже 13 тисяч поліцейських.

Загальна кількість поліцейських, що були відсторонені від виконання службових обов’язків через підозру в невдалій спробі військового перевороту в Туреччині, склала 12801 людину.

Рішення про застосування до поліцейських службових санкцій ухвалене вранці 4 жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Корреспондент».

Усіх відсторонених правоохоронців підозрюють у зв’язках з опальним турецьким опозиціонером Фетхуллахом Ґюленом. Серед них 2523 особи, що обіймали керівні посади в поліцейських структурах. Загальна кількість поліцейських у країні складає 250 тисяч.

Відсторонення 28 мерів спричинило зіткнення в ТуреччиніЧерез відсторонення 28 обраних мерів у Туреччині відбулися зіткнення. Мерів усунули в рамках закону про надзвичайний стан, який ухвалили після спроби військового перевороту в країні.

Загалом під час кадрових чисток у Туреччині вже було звільнено 100 тис. військових, чиновників, поліцейських та працівників освіти. Близько 32 тис. із них були заарештовані за підозрою в участі в липневому путчі.

Нагадаємо, в Україні особовий склад органів внутрішніх справ (включаючи Національну гвардію) налічує 175 тис. осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: