Британія заплатить близько 65 мільярдів євро за вихід з ЄС – ЗМІ

Читать на русском
Великобританія до виходу з ЄС повинна заплатити від 55 до 65 млрд євро, щоб покрити наявні бюджетні зобов'язання.
Фото: Reuters

Великобританія до виходу з ЄС повинна заплатити від 55 до 65 млрд євро, щоб покрити наявні бюджетні зобов'язання.

Про це пише Politico з посиланням на можновладного дипломата ЄС, повідомляє «Слово і Діло».

Більшість цих коштів піде на пенсії державним службовцям ЄС, причому не тільки британцям. Сполучене Королівство погодилося внести близько 15% бюджету ЄС на пенсії чиновників.

Британія вийде з ЄС у березні — прем'єрПрем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запевнила, що країна все-таки покине ЄС у березні наступного року.

Окрім того, Британії виставлять рахунок за інфраструктурні проекти по всій Європі, які були узгоджені під час її членства. Це, зокрема, включає субсидії для фермерів.

Також Сполучене Королівство має зробити свій внесок у «план Юнкера» – інвестиційний план для проектів, що стосуються навколишнього середовища, інфраструктури, інновацій та малого бізнесу. Зазначають, що Британія була одним з найбільших вкладників у план, але також і одним з найбільших одержувачів.

«Вони можуть вести переговори про їхню частку бюджету, але якщо вони відмовляються платити свою частку, ЄС може піти в Міжнародний суд», – сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: