Україна приступила до вивчення чорноморського шельфу на газ і нафту

Читать на русском
Геологи проведуть комплексні геофізичні та геохімічні дослідження на ділянці площею 6770 кв. км, що прилягає до південної частини Одеської області.

Науково-дослідне судно «Искатель» піде в рейс з Одеси для виконання сейсморозвідувальних і геохімічних робіт на північно-західному шельфі Чорного моря на предмет виявлення нафти та природного газу.

Геологічні роботи будуть проводитися в межах Кілійського-Зміїного виступу та Криловського прогину, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію Державної служби геології та надр України.

У планах геологів провести комплексні геофізичні та геохімічні дослідження на ділянці площею 6770 кв. км, що прилягає до південної частини Одеської області, з метою виявлення запасів нафти й газу, а також підготовки до пошуково-розвідувального буріння.

Фахівці відзначили, що південний регіон країни найменш вивчений, хоча і є одним із перспективних. Загалом шельф українського сектора Чорного моря освоєний лише на 4%.

Нагадаємо, що через дефіцит інвестицій в Україні скорочується видобуток нафти. Згідно з прогнозом «Укрнафти», в 2017 році очікується скорочення видобутку нафти на 15%.

У вересні ПАТ «Укргазвидобування» успішно провело перші операції гідророзриву пласта після проведення комплексу заходів із модернізації та реанімації обладнання для стимуляції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: