NYT оприлюднила список претендентів на ключові посади в команді Трампа-президента

Читать на русском
Державним секретарем США в команді президента Трампа може стати Джон Болтон, відомий своїм критичним ставленням до ООН, кажуть у New York Times.
Дональд ТрампФото: Chip Somodevilla / Getty Images / AFP / Scanpix / LETA

Газета New York Times оприлюднила список найбільш імовірних претендентів на високі державні посади за президентства у США Дональда Трампа.

До перехідної команди, яку очолив майбутній віце-президент Майк Пенс, увійдуть корпоративні консультанти, лобісти та незалежні експерти, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт видання.

Так, державним секретарем США може стати Джон Р. Болтон – представник США в ООН за часів президентства Джорджа Буша молодшого, відомий критичним ставлення до ООН. Також серед імовірних кандидатів називають: Боба Коркера (сенатора від штату Теннесі й голови комітету закордонних справ у Сенаті), Н’юта Гінгріча (колишнього спікера Палати представників Конгресу США), Залмая Халілзада (екс-посла США в Афганістані) та Стенлі МакКрістла (колишнього командувача армії США в Афганістані).

Коктейль Молотова в Білий ДімПеремога Трампа стала холодним душем як для американців, так і для всього світу. Але чи такою вже вона була несподіваною – про це розмірковує журналіст, блогер Віктор Трегубов.

Серед осіб, що претендують на посаду міністра оборони країни, NYT відзначає сенатора, члена комітету з питань збройних сил Келлі Ейотта, екс-директора розвідуправління Міноборони США Майкла Флінна, колишнього радника Буша з нацбезпеки Стівена Хедлі, екс-сенатора від Аризони Джона Кайла та відомого противника імміграції, сенатора від Алабами Джеффа Сешнса.

Національну розвідку США можуть очолити такі наближені до Трампа люди, як Френсіс Таунсенд (екс-радник із внутрішньої безпеки за часів Джорджа Буша), той-таки Майкл Флінн або ж хтось із колишніх голів комітету з розвідки – Пітер Хоекстра чи Майк Роджерс.

Нагадаємо, про обрання новим віце-президентом США Майка Пенса стало відомо 10 листопада.

Тим часом екс-суперниця Трампа Гілларі Клінтон назвала ім’я винуватця своєї поразки на виборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: