Перемога Трампа в США не змінить політику ЄС щодо України – Могеріні

Читать на русском
Позиція Євросоюзу щодо України та незаконної анексії Криму не зміниться після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США.
Федеріка МогерініФото з відкритих джерел

Позиція Євросоюзу щодо України та незаконної анексії Криму не зміниться після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло».

«Наша політика щодо України не зміниться, і це визначається не у Вашингтоні», – розповіла вона. За її словами, це стосується як політики по Україні в цілому, так і щодо незаконної анексії Росією Криму.

Трамп назвав пріоритетні напрями на посаді президентаРеспубліканець Дональд Трамп, який переміг на виборах президента США, назвав пріоритетні напрямки роботи на посаді.

Могеріні висловила надію, що Трамп розділятиме основні європейські цінності, які, за її словами, Євросоюз чітко визначив.

«Ми будемо раді працювати з США на основі цих цінностей. Але потрібно дати їм (майбутній адміністрації у Вашингтоні – Ред.) трохи часу, щоб вони могли визначитися з пріоритетами своєї зовнішньої політики», – додала вона.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн порадила Трампу не забувати про анексію Криму та зайняти жорстку позицію щодо Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: