Париж через недавні теракти залишають туристи

Читать на русском
Зниження турпотоку в першу чергу пов'язане із серією терактів у Парижі в листопаді 2015 року та січні 2016 року, вважає міська влада.

Потік туристів у Парижі скоротився за рік на 2 млн осіб через серію терактів, які сталися в столиці Франції в 2015-2016 роках.

Про це повідомляється на сайті газети «Фігаро», передає «Слово і Діло».

Зокрема, туристична відвідуваність столиці японцями зменшилася майже на 40%, китайцями – на 23%, німцями – на 11%.

Відзначається, що відвідуваність одного з головних музеїв Парижа – Лувра – впала на 20%. За словами голови регіонального комітету з туризму Фредеріка Валлете, втрати передбачуваних доходів склали приблизно 1 млрд євро й до кінця року можуть досягти 1,5 млрд євро.

Влада Франції має намір вжити нових заходів для поліпшення ситуації в туристичному секторі. Напередодні прем'єр-міністр країни Мануель Вальс пообіцяв виділити на вирішення цього питання 40 млн євро.

Кривавий 2016-й: наймасштабніші теракти з початку рокуУ 2016 році терористична активність у світі зросла в рази, проте найзухвалішими виявилися теракти у французькій Ніцці та іракському Багдаді.

Видання зазначає, що туризм є однією з основних галузей французької економіки й забезпечує близько 9% ВВП.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс впевнений, що країні не уникнути чергових терористичних актів.

Нагадаємо, що липень 2016 року претендує на сумний рекорд за кількістю терористичних актів, що відбулися протягом місяця в різних точках земної кулі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: