Ложкін назвав пріоритетні галузі України для інвестування

Читать на русском
Україна потребує дуже великих вливань в економіку, наразі країна готова вийти на 150-200 млрд доларів інвестицій.

Головна проблема економіки України полягає у відсутності великих інвестиційних проектів, на які потрібно виділити до $500 млрд.

Так вважає голова Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Головна проблема економіки України – відсутність великих інвестиційних проектів ... Нам необхідні дуже великі вливання в економіку. Інвестиції в 1 мільярд доларів нам не допоможуть», – сказав він на третьому форумі директорів «Диригенти змін».

За його словами, на сьогодні Україна готова вийти на $150-200 млрд інвестицій.

«Але щоб запустити економіку країни, потрібно близько 500 мільярдів доларів», – підкреслив він.

Україна може розраховувати на інвестиції в сумі до 150 млрд євро – ТарутаСвітові фінансові інститути та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги та капітальних вкладень на суму до 150 млрд євро.

Також Ложкін зазначив, що в найближчі 20 років пріоритетними галузями України будуть енергетика, агросектор та інфраструктура.

Як повідомлялося раніше, Швейцарія допоможе Україні в пошуку шляхів збільшення притоку інвестицій в країну, а також експорту української продукції.

Нагадаємо, що обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ – акціонерний капітал нерезидентів) в Україні на 1 липня склав $44,791 млрд, що на $2,282 млрд більше за показник на початок року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: