У Харкові винайшли унікальний танковий міномет і кулемет – відео

Читать на русском

У Харкові винайшли газодетонаційний міномет і кулемет, при стрільбі з яких не використовується пороховий заряд.

Новинки не мають аналогів у світі й уже продемонстровані в польових умовах, йдеться в сюжеті «Військового телебачення України», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Status quo.

Як відзначають винахідники, використовується технологія вибуху газу пропану. Така зброя не залишає після себе ані продуктів згоряння пороху, ані гільз. При цьому дальність ураження не поступається пороховим аналогам.

«Танковий міномет із газодетонаціонним снарядом та автоматичною подачею мін здатний змінити тактику танкового бою. Зараз танки не можуть стріляти на невеликі відстані, оскільки снаряд може зрикошетити від ґрунту. За допомогою міномета можна буде ефективно обстрілювати близькі цілі, зокрема озброєних переносними протитанковими комплексами піхотинців», – заявили винахідники.

Калібр міномета, встановленого на танку, становить 71 мм. Розробку здійснили в Харківському національному університеті Повітряних сил ім. Кожедуба.

Як повідомлялося раніше, на закупівлю та ремонт озброєння української армії в 2017 році буде витрачено 11 млрд грн.

Найбільш масштабну підтримку щодо поставок озброєння України надали США. Загальна вартість обладнання, яке ЗСУ отримали зі Штатів, перевищує $117,5 млн.

Техніка війни №55. Газодетонаційна зброя. Тест-драйв Kraz Cobra (Cougar)Військове телебачення України

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: