США та Росія виступили проти зміни права вето в Радбезі ООН

Читать на русском

США та Росія виступили проти зміни права вето в Радбезі ООН, проте підтримали ідею розширення Ради безпеки за рахунок постійних і непостійних членів ООН.

Представники США та РФ у Раді безпеки ООН виступили проти зміни регламенту застосування вето постійними учасниками.

Як ідеться в листі постійного представника США при ООН Мішель Сісон, Штати підтримають обґрунтовані пропозиції щодо незначного розширення Ради постійними та непостійними членами, передає «Слово і Діло».

При цьому Вашингтон виступає «проти будь-якого розширення або зміни права вето».

Своєю чергою, Москва також визнає необхідність розширення Ради безпеки. За словами заступника постпреда Росії при ООН Володимира Сафронкова, якого цитує «Радіо ООН», загальна кількість членів Ради не має істотно перевищувати 20 країн.

В ООН повідомили про об'єднання КіпруСьогодні лідери Кіпру за посередництва ООН провели в Швейцарії пререговори, спрямовані на возз'єднання розділеного острова.

«Для нас неприйнятні будь-які ідеї, які ведуть до обмеження прерогатив нинішніх постійних членів Ради безпеки, включаючи право вето», – заявив Сафронков на засіданні Генеральної асамблеї, присвяченому реформі ООН.

Як повідомлялося, 12 серпня Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй беззастережно підтвердила позицію територіальної цілісності України.

Відзначимо, що Росія за підсумками голосування в жовтні не домоглася переобрання до нового складу Ради ООН з прав людини.

США та Росія виступили проти зміни права вето в Радбезі ООН, проте підтримали ідею розширення Ради безпеки за рахунок постійних і непостійних членів ООН.
Хронологія застосування права вето Російською ФедерацієюЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: