Аеропорт «Бориспіль» нарощує пасажиропотік

Читать на русском
В аеропорту Бориспіль зросла кількість авіаперевезень за рахунок відкриття нових маршрутів і залучення нових компаній-перевізників.

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» очікує збільшення пасажиропотоку за підсумками січня-вересня 2016 року на 16% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Порівняно з аналогічним періодом 2014 року зростання очікується на 22% – до 6,48 млн осіб, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Чартерний ринок відновлюється, досягнувши показників докризового 2013 року. Порівняно з 2015 роком зростання становить близько 35%. Позначився й відкладений попит, і привабливі умови за низкою напрямків, і відносна стабільність гривні влітку поточного року», – пояснив в. о. генерального директора аеропорту Євген Дихне.

За його словами, за дев'ять місяців 2016 року були відкриті нові регулярні маршрути до Венеції, Белграду, Аліканте, Іракліону, Паланги та Чернівців, а також нові чартери в Асуан, на Мальту, в Аль-Айн, Ріміні та Марсель.

Крім того, втрати внаслідок припинення авіасполучення з РФ були нівельовані збільшенням частоти польотів за іншими напрямками та залученням нових авіаперевізників.

Аеропорт будує плани збільшити пасажиропотік у 2017 році на 30%.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» забезпечує понад 68% пасажирських авіаперевезень України, є єдиним українським аеропортом, в якому обслуговуються далекомагістральні рейси. З аеропорту понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах в усьому світу.

Як повідомлялося раніше, «Бориспіль» посів третє місце серед найкращих аеропортів Східної Європи за рейтингом World Airport Awards-2016.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Кабінет міністрів заборонив польоти російських авіакомпаній в Україні. В першу чергу заборона стосується «Аерофлоту» та «Трансаеро».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: