Придністров'я категорично проти виведення російських військ із регіону

Читать на русском
Президент ПМР Євген Шевчук прокоментував план Молдови та України про виведення російських військових та озброєнь із території республіки.
«Президент» ПМР Евгений Шевчук

«Влада» невизнаного Придністров'я виступила категорично проти виведення російських військових і зброї.

Про це повідомив президент невизнаної республіки Євген Шевчук в інтерв'ю ТАСС, передає «Слово і Діло».

За його словами, російська група військ є гарантією миру й стабільності в Придністров'ї.

«Ми вважаємо, що поки немає остаточного політичного рішення щодо врегулюванню конфлікту, немає сенсу й у виведенні російської групи військ, тому що це загострить ситуацію й може призвести до відновлення кровопролиття», – заявив Шевчук.

Придністров’я готується до геополітичної «розморозки»Існує два варіанти геополітичного вирішення проблеми Придністров'я. Але в кожному разі, доля Придністров'я в багатьох сенсах залежатиме від розвитку інтеграції Молдови в ЄС, а також від успіхів України в протистоянні агресії на Донбасі.

Також він відмовився від ідеї заміни російських військових на цивільних спостерігачів. Шевчук відкинув заклики молдовських політиків щодо залучення сил НАТО до врегулювання конфлікту.

Раніше повідомлялося, що Україна готова надати «зелений коридор» для евакуації російських військ та озброєння, розміщеного в селищі Кобасна в невизнаному Придністров'ї.

Нагадаємо, у вересні лідер невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Євген Шевчук підписав указ «Про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров'я з його подальшим приєднанням до Росії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: