МОН перегляне порядок надання грифів шкільним підручникам – Гриневич

Читать на русском
Після скандалу із посібником сімейних цінностей, на якому був гриф Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, МОН перегляне порядок надання таких рекомендацій.

Після скандалу з посібником «Сімейні цінності для 8-9 класів», на якому був гриф «Схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах», МОН перегляне порядок надання таких рекомендацій.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час інтерв'ю на «Громадському радіо», передає «Слово і Діло».

«Я бачу на прикладі цього посібника хибність системи надання цих позитивних висновків комісією та грифів Міністерства освіти, з чим ми також стикалися, коли отримували помилки в підручниках», – сказала Гриневич.

Міністр наголосила, що підручник «Сімейні цінності для 8-9 класів» не має шансів на використання в школі.

З 2017 року дітей із додатковими потребами будуть зараховувати до загальноосвітніх шкілЗ 1 вересня 2017 року припиниться набір учнів до підготовчих і перших класів спеціальних шкіл, дітей будуть вчити в інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

«Я вважаю, що це абсолютно неприпустимо, щоб були такі дискримінаційні норми й речі в цьому посібнику. Відверто кажучи, уява сучасної людини навіть не дозволяє зрозуміти, чим керувалися ці автори під час його укладання», – зазначила міністр.

Також Гриневич розповіла, що МОН готує наказ, згідно з яким хочуть запровадити антидискримінаційну експертизу всіх посібників, які були видані з 2012 року.

Раніше повідомлялося, що з посібника «Сімейні цінності» прибрали гриф МОН, а матеріали до курсу перевірять на гендерну чутливість.

Також ішлося про те, що книжки, які можуть офіційно розповсюджуватися в школах, можуть бути двох типів. Перший – це підручники, на яких є гриф «Рекомендовано МОН», й вони мають бути однаковими для шкіл усієї країни. Другий – так звані додаткові посібники, що мають гриф «Схвалено до використання». Видавати його мають право інститути, комісії, наукові ради та інші структури в системі МОН.

В Україні видали підручник із новітньої історії УкраїниВ Україні видали посібник для 10-11 класів з історії про Революцію Гідності та російську агресію.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки заборонило використовувати в школах посібник «Сімейні цінності».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: