Деканоїдзе розповіла, скільки проваджень відкрила Нацполіція за 9 місяців

Читать на русском
У Національній поліції України назвали кількість кримінальних проваджень, відкритих у 2016 році.

За 9 місяців 2016 року Національна поліція України відкрила 900 кримінальних проваджень щодо поліцейських, які вчинили протиправні дії.

Про це повідомила очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе на зустрічі з поліцейськими в Київській області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Протягом 9 місяців Нацполіція відкрила 3 ​​тисячі кримінальних справ проти чиновників, які займалися протиправними діями. Це корупція, хабарі, перевищення повноважень. Ми також відкрили 900 кримінальних проваджень проти поліцейських, які займалися нечистими справами», – сказала вона.

Як зазначила Деканоїдзе, поліція виконує свої службові обов'язки, але без підтримки влади та суспільства «в нас нічого не вийде». Зокрема, за її словами, підвищення зарплат буде істотним чинником мотивації поліцейських. Голова Нацполіції нагадала, що зарплата працівників розшуку, оперативних співробітників і слідчих збільшилася втричі.

«Вони отримують вже не 4600, а 10 тисяч, але цього не вистачає. Ми розуміємо, що бідна поліція не може забезпечувати правопорядок так, як нам хотілося б», – зазначила вона.

Деканоїдзе підкреслила, що якби поліція мала в розпорядженні хоча б 5% від задекларованих чиновниками коштів, то «я б усіх одягла, взула, купила б машини й у нас була б чудова поліція».

Слід зазначити, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв підвищити зарплату поліцейським до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: