У Харкові оголошено карантин через африканську чуму свиней

Читать на русском
В одному з районів міста рішенням міської ради оголошено карантин у зв’язку з африканською чумою свиней.
В одному з районів Харкова зафіксований спалах АЧСФото: agrarian.com.ua

У частині Основ’янського (колишнього Червонозаводського) району Харкова оголошено карантин у зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Про це з посиланням на прес-службу Харківської міської ради пише «Слово і Діло».

Відповідне рішення було ухвалене на екстреному засіданні засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при міськраді 3 вересня.

Це відбулося після того, як у селищі Бабаї в одній із приватних садиб господарі виявили мертвими чотирьох поросят. Лабораторні дослідження виявили у них вірус африканської чуми свиней.

Рішенням міськради до 12 жовтня в частині Основ’янського району міста триватимуть заходи безпеки. В радіусі 3 км від вогнища вірусу встановлена зона захисту.

Промислові підприємства Харкова збільшили експорт до ЄС і СШАМашинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції до країн ЄС у 2,5 рази, до США – на 40%.

«Крім того, комісія визначила зоною нагляду територію радіусом 20 км від місця епізоотичного вогнища, до складу якого входить вся територія міста Харкова», – додають у Харківській міській раді.

На період карантину ввезення, вивезення чи транзит тварин або продукції тваринництва на територію зони захисту заборонені. Натомість спеціальні групи обійдуть приватні господарства з метою виявлення загиблих чи хворих тварин, а на виїзді з селища Бабаї працюватимуть обладнані дезінфекційними бар’єрами карантинно-поліцейські пости.

Нагадаємо, наприкінці липня африканська чума свиней вразила Миколаївську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: