Рада продовжила мораторій на перевірку бізнесу

Читать на русском
Депутати Верховної Ради підтримали ідею продовження заборони на перевірки приватних підприємств на наступний рік.

Мораторій на перевірку підприємств продовжено до 31 грудня 2017 року.

За відповідне рішення проголосували 235 депутатів Верховної Ради Україні, інформує «Слово і Діло».

Ухвалений парламентарями законопроект №3153 передбачає повну заборону на проведення планових заходів із держаного нагляду до кінця 2017 року. Виняток становлять лише планові заходи Державних ветеринарної та фітосанітарної служби в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів.

Так само запроваджуються обмеження на позапланові перевірки, що можуть бути проведені лише на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи щодо порушення суб’єктом перевірки її законних прав. Перед здійсненням перевірки таке звернення має бути розглянуте Державною регуляторною службою.

Кабмін не збирається скасовувати спрощену систему оподаткування бізнесуКабінет міністрів України не збирається скасовувати існуючу систему спрощеного оподаткування бізнесу в рамках виконання зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

При цьому дозвіл на проведення перевірки обов’язково має бути оприлюднений на офіційному веб-сайті ДРС.

Крім того, позапланові перевірки можуть проводитися з дозволу Кабінету міністрів, за письмовою заявою самого суб’єкта господарювання та за рішенням суду.

Також виняткове право щодо здійснення наглядових функцій мають НКРЕКП, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, ДФС, Державна фінансова інспекція та її територіальні органи, Державна служба експортного контролю України, Державна інспекція ядерного регулювання України та її територіальні органи, Державна авіаслужба, НБУ й АМКУ.

Нагадаємо, 6 жовтня парламент продовжив мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: