Бюджетний комітет запропонував перенести створення Дорожнього фонду на 2018 рік

Читать на русском
Член комітету Верховної Ради України з питань бюджету Богдан Дубневич розповів про останнє засідання комітету щодо Дорожнього фонду.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення про ухвалення в другому читанні та в цілому змін до Бюджетного кодексу щодо створення Дорожнього фонду, але вирішив відтермінувати це рішення на рік.

Про це в Facebook повідомив член комітету, народний депутат Богдан Дубневич, пише «Слово і Діло».

«На засіданні бюджетного комітету підтримали рішення про пухвалення в другому читанні та в цілому змін до Бюджетного кодексу щодо створення Дорожнього фонду», – повідомив нардеп.

За його словами, було вирішено відтермінувати набуття чинності цього закону з 2017 на 2018 рік і передбачити перехідний період щодо наповнення Дорожнього фонду.

«Для парламентського контролю за розподілом коштів ДДФ встановити, що перелік об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту доріг держзначення затверджується Кабміном за погодженням комітету з питань бюджету. Аналогічний перелік щодо доріг місцевого значення затверджується державними адміністраціями за поданням служби автомобільних доріг та за погодженням «Укравтодору» й комітету з питань бюджету. Передбачити можливість спрямування не більш ніж 20% обсягу відповідної субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах», – додав нардеп.

Дубневич також додав, що цю пропозицію підтримав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Також на засіданні був представлений і новий голова «Укравтодору» Славомир Новак.

Слід зазначити, що раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв передати державні дороги місцевого значення в управління обласних держадміністрацій. Також ОДА отримають відповідні кошти й ресурси. Децентралізація передбачає створення Дорожнього фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: