Експерти розповіли, які шанси має Трамп і що може загрожувати виборам у США

Читать на русском
Михайло Пашковспівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова
Михайло Павлівполітичний експерт

На фініші виборчої кампанії коливання можливі, але говорити про очевидну тенденцію не доводиться.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, аналізуючи дані опитування, згідно з якими розрив між Гілларі Клінтон і Дональдом Трампом скорочується.

«Зараз умовно рівна боротьба з певною перевагою Клінтон. Але ситуація може змінитися вже в день голосування, тому що те, як голосуватимуть американці, вже прийшовши на виборчі дільниці, – питання складне», – міркує Пашков.

Дебати дали певні сигнали, але точну та очевидну перевагу одному з кандидатів віддавати не варто.

«Інтрига присутня. Зараз прогнозувати перемогу Клінтон проблематично, з огляду на високу загостреність боротьби двох кандидатів, які для США є в певному сенсі ексклюзивом», – зауважив експерт.

Крім того, за його словами, важливо, щоб не було приводів і підстав для оскарження результатів виборів.

«Певна загроза кібервтручання присутня», – констатував він.

Трамп лякає Третьою світовою в разі перемоги КлінтонКандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що якщо його суперниця Гілларі Клінтон стане президентом, то її політика може втягнути країну в Третю світову війну.

Політолог Михайло Павлів вважає, що вибори у США – це конфлікт у соціальному вимірі.

«Заможні південний захід і північний схід опонують решті простору США. Якщо Трамп зможе переконати еліти, які впливають на колегію вибірників, то він матиме шанс. Але це малоймовірно. Трамп уже зараз апелює в іншому напрямку. В США є поняття «монолітний південь». Трамп якраз працює із сільським населенням. Населення малих і середніх міст – це його виборці», – пояснив експерт.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Як відомо, у всіх раундах теледебатів американці підтримали кандидата від демократів Гілларі Клінтон. У штабі Дональда Трампа поразку визнали, але заявили, що це сталося за рахунок величезних грошей, витрачених на кампанію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: