Данилюк розповів про зростання інфляції через підвищення «мінімалки»

Читать на русском
Ініціатива Кабміну за підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн спрямована на детінізацію українських зарплат у приватному секторі й не призведе до інфляції.

Кошти, які уряд України планує взяти для виплати підвищеної мінімальної зарплати, в майбутньому легалізуються та увійдуть до системи в якості білих зарплат і податків.

Таку заяву в ефірі телеканалу «1+1» зробив міністр економіки Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Не буде інфляції. Більше, ніж прогнозується ... Рішення про підвищення мінімальної зарплати не вплине на інфляцію наступного року», – підкреслив він.

Кубів розповів, як зростання мінімальної зарплати позначиться на економіці УкраїниПідвищення рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму до 3,2 тис. грн не вплине на економічну стабільність України.

За його словами, уряд братиме кошти для виплати підвищеної мінімальної зарплати за рахунок детінізації економіки.

«Ці кошти зараз перебувають у тіні, вони виплачуються в конвертах. І ці кошти легалізуються, увійдуть до системи в якості білих зарплат і як податки, а це означає, що додаткової грошової маси не буде», – підсумував міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував істотне збільшення мінімальної заробітної плати вже з початку наступного року до 3200 гривень.

Крім істотного підвищення мінімальної зарплати, українцям збільшать і надбавки до заробітних плат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: