ЄП може проголосувати за безвізовий режим для України до саміту – євродепутат

Читать на русском
Європарламент розгляне питання скасування віз для України до саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано на 24 листопада.

Європарламент може розглянути питання скасування віз для України до саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано на 24 листопада.

Про це заявила євродепутат, доповідач Європарламенту з питання скасування віз для України Марія Габріель, передає «Слово і Діло».

Як зазначила парламентар у коментарі для української редакції Deutsche Welle, для розгляду питання візової лібералізації для України Європарламентом свою позицію з цього питання має попередньо погодити Рада ЄС.

Після рішення Ради переговори щодо «безвізу» почнуться між європейськими інституціями –європейською комісією, Європарламентом та Радою ЄС.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що Україна отримає безвізовий режим у 2016 роціСказано 2 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав і друзів України, які, я сподіваюся, вплинуть на ухвалення Радою ЄС швидкого та справедливого рішення для українських громадян», – повідомила вона.

За словами Габріель, після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися «по-справжньому швидко», а голосування буде проведене, коли буде узгоджений спільний текст.

Європарламент може розглянути питання скасування віз 21 листопада, коли розпочнеться його чергова пленарна сесія.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Євросоюз має завершити всі внутрішні процедури для надання Україні безвізового режиму до 24 листопада.

Раніше спікер ВР Андрій Парубій повідомляв, що внутрішні процедури ЄС щодо отримання безвізового режиму Україною будуть завершені не пізніше ніж у жовтні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: