В Україні створено електробус, що долає 250 кілометрів на одному заряді

Читать на русском
Електробус Богдан А70100 виготовлений у співпраці з польськими фірмами Ursus і Enika та є міським низькопідлоговим електроавтобусом довжиною 11,96 м, загальною місткістю 80 пасажирів.

Конструкторське бюро корпорації «Богдан Моторс» провело модернізацію електробуса «Богдан» А70100 шляхом встановлення додаткових акумуляторних блоків, що збільшило запас ходу електробуса на одному заряді до 250 км.

Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан Моторс», передає «Слово і Діло».

«Богдан» А70100 також має додатковий модуль підзарядки батареї від тролейбусної лінії, який дозволяє скоротити підзарядку до 15 хвилин.

Модель «Богдан» А70100 є міським низькопідлоговим електроавтобусом довжиною 11,96 м, загальною місткістю 80 пасажирів (місць для сидіння – 26). Виготовлений у співпраці з польськими фірмами Ursus та Enika. На електробус встановлені Li-Ion батареї акумуляторів і синхронний тяговий двигун на постійних магнітах. Електрична частина електробуса була поставлена ​​польськими партнерами, а все інше виготовлено на потужностях українського підприємства. Наразі «Богдан» А70100 успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін (Польща).

Як повідомлялося раніше, луцький автозавод «Богдан Моторс» освоїв випуск ще одного сегмента автобусів із двигунами класу «Євро-5».

Нагадаємо, що українська економіка продовжує відновлюватися. За підсумками чотирьох місяців 2016 року український ринок нових автобусів показав впевнене зростання в 2,3 рази порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: