Королевська не подала до Конституційного суду вимогу визнати незаконність створення НКРЕКП

Читать на русском
Королевська заявила, що незабаром до Конституційного суду буде направлено подання про неконституційність створення НКРЕКП, однак своєї обіцянки не виконала.

Народний депутат України Наталія Королевська не виконала своєї обіцянки ініціювати розгляд у Конституційному суді (КСУ) законність створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Ця обіцянка увійшло в базу даних «Слово і Діло» 15 липня 2016 року. Тоді Королевська заявила, що з цією метою група народних депутатів направить до Конституційного суду подання з вимогою визнати неконституційним створення НКРЕКП.

Три дні по тому, 18 липня, нардеп Василь Німченко заявив, що Конституційний Суд збирається розглянути звернення Верховного Суду від 30 травня 2016 року щодо визначення конституційності рішення Президента Петра Порошенка, який своїми указами створив НКРЕКУ.

Однак згодом колегія суддів КСУ відмовила у відкритті конституційного провадження за зверненням Верховного Суду.

Станом на 20 жовтня 2016 року в КСУ не зареєстровано жодного подання від народних депутатів щодо неконституційності створення НКРЕКП. «Слово і Діло» привласнює цій обіцянці Наталії Королевської статус «Не виконано».

У базі даних «Слово і Діло» є 116 обіцянок народного депутата України Наталії Королевської, 41 з яких вона виконала. Коефіцієнт відповідальності політика нижче середнього – 35%. З повним переліком обіцянок Королівської можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: