В Україні хочуть створити ветеринарну поліцію

Читать на русском
Міністерство аграрної політики і продовольства ініціює створення ветеринарної поліції через спалахи Африканської чуми свиней.
Тарас КутовийФото з відкритих джерел

Міністерство аграрної політики і продовольства ініціює створення ветеринарної поліції через спалахи Африканської чуми свиней (АЧС).

Про це у Facebook повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, повідомляє «Слово і Діло».

«Нагадаю, що ми готуємо законопроект про ветеринарну поліцію за зразком італійської. Як тільки він буде готовий, плануємо ввести до парламенту як першочерговий для розгляду», – наголосив міністр.

Африканська чума вразила Миколаївську областьДля проведення заходів по ліквідації інфекції проведено засідання обласної та районної надзвичайних протиепізоотичних комісій, якими прийнято рішення про введення карантину на територіях поразки.

Кутовий розповів, що відбулося позачергове засідання міністерської комісії із залученням представників галузі та профільних організацій, на якому обговорили додаткові заходи щодо запобігання поширенню АЧС.

На засіданні вирішено створити мобільні бригади з представників поліції і ветеринарів, які зможуть заходити у двір і перевіряти машини на постах, а також залучити в роботу пересувні сміттєспалювальні комплекси для інфікованої свинини з метою оперативної локалізації загорянь.

Нагадаємо, у вересні цього року в Харкові місцева влада оголошувала карантин через африканську чуму свиней.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: