НБУ схвалив договір фінансової реструктуризації

Читать на русском
Кедитор зобов'язаний надавати боржнику нове фінансування згідно з планом реструктуризації, застосовувати необхідні заходи щодо забезпечення збереження і захисту предметів забезпечення боргу.

Національний банк України схвалив рамковий договір, яким визначається координація дій сторін договорів позики в процесі реструктуризації заборгованості.

Про це повідомляється на веб-сайті регулятора, передає «Слово і Діло».

Договором на кредитора накладається зобов'язання надавати боржнику нове фінансування згідно з планом реструктуризації, застосовувати необхідні заходи щодо забезпечення збереження і захисту предметів забезпечення боргу, виконувати рішення, ухвалені координаційним комітетом фінустанов.

Крім того сторони повинні підтримувати ділові контакти, обмінюватися інформацією, проводити консультації й зустрічі на регулярній основі, докладати зусиль для досягнення успішних результатів фінреструктурізаціі.

Згідно з угодою, рішення арбітражу про суперечку буде остаточним і обов'язковим для його учасників. При цьому сторони можуть відмовитися від договору в односторонньому порядку, письмово повідомивши про це НБУ не менше, ніж за 30 днів до відмови.

Сторонами договору можуть виступати банки, небанківські фінустанови і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Як уже повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію, який дозволить виконати зобов'язання України згідно з меморандумом з МВФ.

У серпні НБУ розширив можливості для реструктуризації валютного боргу українських компаній задля подальшого збільшення їх статутного капіталу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: