У Генпрокуратурі анонсували звільнення прокурора Запорізької області

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України розповіли, за що хочуть звільнити прокурора Запорізької області Олександра Шацького.
Олександр Шацький

Через витік інформації, яку зафіксували співробітники Служби безпеки України, прокурора Запорізької області Олександра Шацького звільнять з посади.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповіла прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

«Готується наказ про звільнення Шацького з посади обласного прокурора. Я думаю, що сьогодні протягом дня він з'явиться», – заявила Сарган.

За її словами, Шацького звільнять через витік інформації, яку зафіксували співробітники СБУ.

«Була проведена перевірка, і був виявлена низка неприпустимих фактів, зокрема злив інформації від керівництва обласної прокуратури. Сам керівник був відсторонений від доступу до державної таємниці. Також на деякий час була відсторонена від доступу до держтаємниці й обласна прокуратура», – зазначила прес-секретар.

Водночас, сам Шацький в коментарі розповів, що генеральний прокурор Юрій Луценко пропонував йому звільнитися. Він додав, що після відмови йому «почали погрожувати позбавленням волі».

«Спочатку були пропозиції просто піти, я відмовився. Юрій Віталійович (пропонував - Ред.) після однієї зустрічі і одного співбесіди. Інших співбесід не було. Потім керівник його апарату в грубій формі почав вимагати, щоб я йшов, що буде перевірка, що посадять і так далі», – заявив Шацький.

Слід зазначити, що раніше Юрій Луценко пообіцяв люстрацію близько 400 працівників прокуратури, а також провести системну зміну ГПУ навесні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: