Польща обіцяє розширити газовий коридор в Україну в чотири рази

Читать на русском
Розширення інтерконнектора між Україною і Польщею дозволить забезпечити доступ українським споживачам до заводу з регазифікації СПГ (скрапленого природного газу) в Свіноуйсьце і отримувати ресурс в тому числі і з східного узбережжя США.

Польща розраховує розширити «газовий коридор» з Україною з нинішніх 1,5 млрд кубометрів до 5-6 млрд кубометрів до кінця 2019 року.

Про це заявив у Варшаві уповноважений уряду РП з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Є проект розвитку польського-українського сполучення. На даний момент маємо можливість транспортувати в Україну 1,5 млрд куб. м, а якщо побудуємо це сполучення з української сторони, а це короткий відрізок в 120 км, що з'єднує польський кордон, тобто польську систему з великим газосховищем в Україні, то зможемо транспортувати в Україну 5-6 мільярдів кубометрів газу», – зазначив Наїмський.

Розширення газового сполучення між Україною і Польщею дозволить забезпечити доступ українським споживачам до заводу з регазифікації СПГ (скрапленого природного газу) в Свіноуйсьце і отримувати ресурс в тому числі і з східного узбережжя США.

«Ми думаємо про Україну, в першу чергу називаємо її, оскільки, здається, ринок газу в Україні є найбільшим в регіоні. Крім того, не тільки з економічної, але і з політичної точки зору, можна очікувати, що українські споживачі захочуть мати доступ до фізично інших можливостей постчання газу, ніж з Росії», – заявив Наїмський.

Нагадаємо, що з 9 по 12 вересня поставки газу з Польщі в Україну були зупинені через розгерметизацію ділянки газопроводу, який з'єднує ГТС двох держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: