У Харкові за захоплення ОДА сепаратистам дали п'ять років

Читать на русском
Київський районний суд Харкова засудив чотирьох учасників захоплення Харківської обласної адміністрації в квітні 2014-го до п'яти років тюремного ув'язнення.
Фото: vk.com/vgorode_kh

Сьогодні Київський районний суд Харкова засудив чотирьох учасників захоплення Харківської обласної адміністрації у квітні 2014-го до п'яти років тюремного ув'язнення.

При цьому двоє обвинувачених отримали умовні терміни, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцеву прокуратуру.

За шпигунство на «ДНР» мешканця Вінниччини посадили на 14 роківВінницький місцевий суд приговорив мешканця міста Гайсин до 14 років в’язниці за державну зраду у формі шпигунства на «ДНР».

«Двох чоловіків (1983 і 1987 років народження) засудили до п'яти років позбавлення волі. Ще двох зловмисників (1986 і 1983 років народження) – до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки», – уточнили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що суд визнав учасників захоплення Харківської ОДА винними в участі в масових заворушеннях. Усього в цьому захопленні підозрюють 64 людини. Провадження щодо них перебувають на стадії розгляду.

Нагадаємо, 6 квітня 2014 року будівлю Харківської ОДА захопили проросійські активісти. Увечері наступного дня там сталася пожежа, а вже 8 квітня з допомогою спецпідрозділів МВС України адміністративну будівлю звільнили й затримали 70 осіб. Більшість затриманих виявилися жителями Харкова й області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: