Порошенко в зоні АТО: 25 років тому незалежність упала нам з неба

Читать на русском
У рамках святкування Дня захисника України Президент Петро Порошенко вирушив з візитом у зону проведення антитерористичної операції.

Відстоюючи свою незалежність, українці сьогодні здобули новонароджену армію і новонароджену державу.

Про це у зверненні до військових в зоні проведення АТО, які мають бути демобілізовані в рамках шостої хвилі, заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Корреспондент».

«25 років тому незалежність нам упала з неба. А ось на сьогоднішній день вона проходить друге народження справжньої держави, патріотичної, сильної, мотивованої і високо мобілізованої», – зазначив Глава держави.

14 жовтня – День Захисника України. Наш день. Колонка Віктора ТрегубоваНайменше хотілося б, щоб цей день став черговим 23 лютого. Чи то професійним святом військових, чи то взагалі датою, коли всі дівчатка вітають всіх хлопчиків.

Порошенко запевнив, що Україна продовжить іти шляхом переходу на професійну контрактну армію, і закликав демобілізованих повертатися служити на контракт. Як відомо, перехід на добровільну професійну армію відбудеться вже в листопаді.

Президент також підкреслив, що на випадок загострення ситуації на фронті створений резерв першої черги – майже 100 тисяч осіб, які можуть бут залучені до військової служби в разі потреби.

Нагадаємо, на контрактну основу комплектування збираються перевести також і внутрішні війська – Національну гвардію України, про що ще у вересні минулого року заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: