Росія розірвала угоду з Україною щодо експлуатації нафтопродуктопроводів

Читать на русском
Російська Федерація скасувала угоду з Україною щодо експлуатації нафтопродуктопроводів, що проходять українською територією.
Дмитро МедведєвФото з відкритих джерел

Російська Федерація скасувала угоду з Україною щодо експлуатації нафтопродуктопроводів, що проходять українською територією.

Відповідну постанову підписав російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт уряду Росії.

Угода встановлювала, що нафтопродуктопроводи Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова експлуатуються дочірніми підприємствами російського оператора магістральних нафтопродуктопроводів «Транснафтопродукт», що входить до складу компанії «Транснефть».

АМКУ звинуватив найбільших трейдерів нафтопродуктів у монопольній змовіАнтимонопольний комітет України звинуватив роздрібні мережі торгівлі світлими нафтопродуктами WOG, OKKO, Shell і SOCAR у монопольній змові.

У лютому 2016 року «Транснефть» продала ділянки, що проходять територією України, швейцарській компанії International Trading Partners AG. Угоду схвалили Федеральна антимонопольна служба Росії та Антимонопольний комітет України.

«У зв'язку з цим участь російської сторони в угоді недоцільна», – йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо, в Кремлі пригрозили реакцією на запровадження Україною віз для росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: