Меркель, Олланд і Путін не змогли домовитися про дату переговорів у «нормандському форматі»

Читать на русском
Лідери країн-учасниць нормандської четвірки не змогли затвердити дату нової зустрічі. Сторони також обговорили стан виконання мінських угод від перемир'я до виборів.

В ході телефонної розмови федеральний канцлер Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін не змогли затвердити дату нової зустрічі у «нормандському форматі».

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на офіційного представника уряду Штеффена Зайберта, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, сторони також обговорили стан виконання мінських угод «від перемир'я до виборів».

«В центрі уваги стояло питання виконання мінських домовленостей в Україні, в особливості, зміцнення режиму перемир'я, розведення військ і необхідні подальші кроки аж до можливості проведення місцевих виборів», - сказав Зайберт.

Сторони наголосили на важливості подальшої роботи щодо створення умов для можливої зустрічі глав держав та урядів у нормандському форматі, повідомив прес-секретар. Лідери погодилися з тим, що для цього повинен бути досягнутий прогрес як в питанні безпеки, так і в політичних аспектах. «Рішення про проведення такої зустрічі прийнято не було», - сказав він.

Ще однією темою розмови стала ситуація в Сирії. Канцлер і президент Франції ще раз підкреслили актуальність припинення вогню і забезпечення доступу до гуманітарної допомоги, щоб полегшити страждання населення.

Нагадаємо, раніше, за пропозицією Ангели Меркель, ділову вечерю нормандської четвірки планувалося провести в Берліні увечері 19 жовтня.

У той же день російський президент повинен був приїхати в Париж, але вранці у вівторок, 11 жовтня, Володимир Путін прийняв рішення про скасування візиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: