«Укрзалізниця» попередила про скорочення кількості електричок у низці областей

Читать на русском
Укрзалізниця не виключає скасування деяких зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, особливо в регіонах, де керівництво категорично відмовляється співпрацювати з перевізником.

За вісім місяців 2016 року заборгованість місцевих органів влади за перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні склала 271,6 млн грн, що може призвести до скорочення кількості електропоїздів у низці областей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ «Укрзалізниці».

Про можливе скасування приміських поїздів «Укрзалізниця» вже повідомляла в зв'язку з невиконанням місцевими органами виконавчої влади вимог законодавства України щодо компенсації залізничному відомству коштів за перевезення пільгових категорій громадян.

Так, за вісім місяців 2016 року заборгованість місцевих органів влади за перевезення пільговиків у приміському сполученні склала 271,6 млн грн.

«Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» сподівається, що договори про компенсацію з її регіональними філіями все-таки будуть укладені, а пасажири приміського сполучення надалі отримуватимуть послуги з перевезення в повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

Водночас «Укрзалізниця» повідомляє, що не скасовуватиме приміські поїзди з 1 жовтня 2016 року, з огляду на велике соціальне значення приміських перевезень і розраховуючи на конструктивну співпрацю з місцевими органами влади.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» буде закуповувати рухомі склади в компаній Siemens і Pesa Bydgoszcz.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» запустить швидкісний поїзд класу «Інтерсіті» з Києва до Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: