Істерика Путіна та новий удар санкціями по РФ: експерт пояснив, чому ЄС посилює тиск

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Для території Євросоюзу російський ринок не є критично важливим.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи заяву лідерів ЄС та генсека НАТО, які наполягають на продовженні санкцій проти РФ у 2017 році.

«Шантажувати великими втратами РФ уже нікого не зможе. Другим фактором є те, що після оприлюднення міжнародною слідчою комісією результатів теракту з МН17 психологічне тло, навіть попри існування великої російської агентури в ЄС, складається не на користь Росії», – розповідає експерт.

Ядерний шантаж Путіна: нічого страшнішого в арсеналі РФ уже просто не залишилося – експертПоліттехнолог пояснив, який сигнал керівництво Росії дало Вашингтону, поставивши ультиматум щодо скасування санкцій.

За його словами, зараз є кілька сигналів про зміну позицій щодо РФ. Зокрема, цинічна спроба повернути права російської делегації в ПАРЄ мала жорсткий спротив.

Окрім того, в Європарламенті звучить ідея не піврічних санкцій, а як мінімум річних, щоб не тримати весь час у напрузі українську сторону, яка зазнає збитків.

«Фактори, що провокують продовження санкцій, включно із жорсткою позицією Олланда та інших лідерів, свідчать про те, що суттєво змінилося психологічне тло в оцінці дій Росії», – переконаний політолог.

Нещодавній ядерний шантаж Путіна, зауважив експерт, викликав реакцію США, але іронічну. Зрозуміло, що це була істерика керівництва РФ, тому що санкції таки дають про себе знати.

Російська економіка валиться. 2017 рік виявиться більш ніж печальним для російської еліти.

«Істерика Путіна пов'язана в першу чергу не із зовнішнім запитом, а з внутрішнім. Російська еліта, починаючи від Лаврова та Путіна, вже давно не працює на зовнішній політичний ринок, а орієнтована на внутрішній», – пояснює він.

«Істерика з боку Кремля, особливо в частині компенсації санкцій, була за межами здорового глузду», – резюмував Володимир Цибулько.

Як відомо, в Білому домі наприкінці вересня заявили, що також не виключають продовження санкцій.

Нагадаємо, нещодавно в Кремлі поставили США ультиматум із вимогою зняти санкції та компенсувати збитки від контрсанкцій.

При цьому в РФ активно продовжують запевняти своїх громадян у стабільності та обіцяють, що в найближчі п’ять років російська економіка орієнтуватиметься на покращення життя росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: