Теракт під ВР: обвинувальний акт щодо підозрюваних повернули прокуратурі

Читать на русском
Апеляційний суд міста Києва сьогодні провів засідання у справі підозрюваних у скоєнні теракту під стінами ВР 31 серпня 2015 року Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка.
Ігор Гуменюк та Сергій Крайняк

Сьогодні апеляційний суд міста Києва підтвердив рішення Шевченківського районного суду Києва про повернення прокурору обвинувального акту в справі підозрюваних у скоєнні теракту під стінами ВР 31 серпня 2015 року Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу суду.

«За результатами розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ухвалила: апеляційну скаргу, подану прокурором Генеральної прокуратури України С. Й. Герасимом на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 30 серпня 2016 року, залишити без задоволення», – йдеться в повідомленні.

Ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 30 серпня 2016 року також залишили без змін.

Нагадаємо, 30 серпня Шевченківський районний суд міста Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка, підозрюваних у скоєнні теракту біля ВР.

Нагадаємо, що 31 серпня 2015 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про зміни до Конституції в частині децентралізації. В цей час відбулися заворушення біля стін парламенту, були кинуті димові шашки, вибухові пакети та бойова граната в бік правоохоронців. У результаті отриманих від вибуху травм загинули четверо військовослужбовців Національної гвардії, а близько 130 правоохоронців отримали поранення.

МВС у зв’язку з подіями під Радою порушило низку кримінальних проваджень проти активістів.

Після цього суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави для 16 затриманих під ВР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: