Інвестори розпродають облігації РФ після заяв Путіна щодо плутонію

Читать на русском
У числі продавців російських паперів можуть бути зарубіжні гравці, оскільки прибутковість рублевого боргу зростає.

Державні облігації Росії дешевшають на торгах у понеділок, незважаючи на те, що ціна нафти досягає річних максимумів.

Про це пише finanz.ru, передає «Слово і Діло».

«Продовженню корекції в ОФЗ сприяла <...> напруженість у відносинах між Росією і Заходом, що зберігається через загострення ситуації в Сирії», – говорить аналітик «Промсвязьбанка» Роман Насонов.

У числі продавців російських паперів можуть бути зарубіжні гравці, говорить аналітик банку «Зеніт» Володимир Євстифеєв.

За даними МосБіржі, під тиск котирування потрапили в минулий четвер – на наступний день після указу президента РФ Володимира Путіна про припинення угоди з США про утилізацію збройового плутонію, який оформив «корінне» погіршення відносин з США.

На проведеному в той же день аукціоні Мінфіну різко впав попит, розповідає аналітик Росбанка Євген Кошелев. «Папери були розміщені в повному обсязі, проте для цього Мінфін надав премію», – говорить він.

За середу прибутковості ОФЗ виросли на 5-9 б. п., потім ще на 3-5 б. п. в четвер і на 2-11 б. п. в п'ятницю. Прокотилися продажу за корпоративними облігаціями.

«Прибутковість рублевого боргу росте, що може бути ознакою виходу нерезидентів», – говорить Евстифеев з банку «Зеніт». За його словами, причина – озвучені плани Мінфіну збільшити пропозицію ОФЗ на ринку для покриття дефіциту бюджету.

Як повідомлялося раніше, керівництво Європейського Союзу звернулося в приватному порядку до комерційних банків, щоб ті утрималися від розміщення євробондів Російської Федерації.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України вирішило відмовитися від інституту первинних дилерів при реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: