В Україні знизять ставку на дзвінки між мережами мобільних операторів

Читать на русском
Нацкомісія з регулювання зв'язку має намір із 1 січня 2017 року знизити ставку взаємоз'єднання між мережами операторів до 15 коп./хв.

З 1 січня 2017 року ставка інтерконекту знизиться з 0,23 грн до 0,15 грн за хвилину.

Таке рішення 30 серпня на своєму засіданні ухвалила Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації, передає «Слово і Діло».

«Ми вже знижували (ставку інтерконекту – Ред.) з 36 копійок до 23 копійок у четвертому кварталі 2015 року, цього разу рухаємося далі – до 15 копійок. Собівартість, за нашими розрахунками, становить 5-7 копійок», – повідомив глава НКРСІ Олександр Животовський.

Відзначимо, що ставка інтерконекту – це ціна, яку має заплатити мобільний оператор іншому оператору, на мережу якого здійснено дзвінок його абонентом. Собівартість такої послуги в Україні становить близько п'яти копійок.

Висока ставка інтерконекту призвела до того, що 90% мобільного трафіку припадає на розмови всередині мережі, оскільки для українських абонентів такі дзвінки значно вигідніші. Тому люди купують кілька сім-карт різних операторів, телефонують всередині цих мереж безкоштовно, внаслідок чого оператори скаржаться на низький рівень середньої виручки на одного абонента.

Нагадаємо, в січні-червні доходи операторів від надання послуг мобільного зв'язку склали 17 174,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: