Як змінилося ставлення українців до євроатлантичної інтеграції

Читать на русском

Протягом останнього року відсоток громадян України, що підтримують ідею вступу до Європейського Союзу, знизився на 3%. При цьому найбільш гаряче цю ідею підтримують на Заході України.

Такі дані Центру Разумкова наводить «Слово і Діло». Наприклад, у західних регіонах країни цьогоріч за вступ до ЄС висловилися 77,4% респондентів, у центрі – 55,8%. Найменший відсоток підтримки приєднання України до Європейського співтовариства продемонстрували жителі сходу – 30,3% та півдня – 32,4%. При цьому в підконтрольних Києву районах Донецької та Луганської областей рівень підтримки євроінтеграційних прагнень України загалом вищий ніж у інших східних регіонах і становить 34,3%.

У той же час, не втрачає актуальності ідея вступу України до НАТО, яку, за даними соціологів, цьогоріч підтримує на 1% більше українців, ніж минулого року. Тут також найбільш затятими прихильниками є жителі заходу країни, де до цього схвально ставляться 75,6% опитаних. У центрі цей показник сягає 51,2%, на неокупованій терористами частині Донбасу – 31%, на півдні – 24,1%, на сході – 19%.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», запровадження візового режиму з Росією, за даними соціологів, підтримують 52% українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: