Рада збирається запровадити 12-річну школу з 2018 року

Читать на русском
Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект нової редакції закону Про освіту. Після реформи українських школярів чекає 12-річне навчання в школі.
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект нової редакції закону «Про освіту».

За відповідний законопроект проголосували 277 нардепів, повідомляє «Слово і Діло».

Після реформи українських школярів чекає чотири роки початкової освіти, п'ять років базової освіти (гімназія), три роки профільної освіти (ліцей або професійний коледж). Проте, за словами заступника міністра освіти Хобзея, є ще кілька важливих моментів в законопроекті.

«Коли йдеться про закон, всі говорять лише про 12-й рік і більше нічого не бачать. Те ж саме з приводу початкової школи: всі бачать червону ручку і олівець і все. Це спрощення змін», – заявляв він.

Попри обіцянки політиків, в Україні продовжують закривати сільські школиНезважаючи на те, що політики декларують прагнення зберегти малочисельні сільські школи, ті все одно закриваються.

Повідомляється, що закон передбачає впровадження так званого інклюзивного навчання (недискримінація, включення в освітній процес всіх його учасників); визнання формального, неформального та інформальної освіти; створення освітніх округів; створення профільної старшої школи в вигляді ліцеїв; надання права навчальним закладам створювати освітні комплекси; створення державного органу з контролю якості освіти та багато іншого.

Хобзей підкреслював, що мета цього закону – введення інноваційних технологій і відхід від радянської школи. Реформа почне впроваджуватися з 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що до кінця року в усіх школах Києва встановлять камери спостереження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: