Різких підвищень цін на газ у 2017 році не буде – Розенко

Читать на русском
Віце-прем'єр України Павло Розенко вважає, що уряду вдалося стабілізувати ситуацію у сфері ЖКГ.

Кабінету міністрів України вдалося стабілізувати ситуацію у сфері житлово-комунальних послуг, тому наступного року не буде різких підвищень ціни на газ.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

«Нам вдалося стабілізувати ситуацію. Наразі ціна на газ є економічно обґрунтованою, тому різкого підвищення в 2017 році не передбачається», – зазначив він.

Платити по-новому: які суми побачать українці в комунальних платіжках цієї осені?Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні порівняно з вереснем 2015 року зросли майже вдвічі.

За його словами, зростання тарифів безпосередньо впливає на збільшення інфляції, яка сьогодні формується в Україні. Також Розенко відзначив, що інфляція в 2017 році не перевищить 8%.

Як повідомлялося раніше, повна лібералізація комунальних тарифів в Україні та приведення їх до ринкового рівня можливе не раніше 1 квітня 2017 року.

Нагадаємо, що за підсумками дев'яти місяців поточного року внутрішнє споживання природного газу зменшилося на 11%. Водночас його транзит до країн ЄС і видобуток газу показують тренд зростання на 8,7% і 0,3% відповідно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: