Рева вирішив відкласти реформування системи оплати праці на потім

Читать на русском
Міністр соціальної політики провалив обіцянку щодо реєстрації в парламенті законопроекту про реформування системи оплати праці.
Андрій РеваФото: hvylya.net

Міністр соціальної політики України Андрій Рева провалив обіцянку щодо реєстрації у Верховній Раді законопроекту про реформування системи оплати праці.

Зробити це він обіцяв до кінця вересня, нагадує «Слово і Діло».

«Наше завдання – детінізувати фонд заробітної плати. Ми уже підготували законопроект щодо суттєвого реформування системи оплати праці, який дозволить підвищити соціальні стандарти та покращити матеріальне становище українців. У вересні він разом із проектом Державного бюджету на 2017 рік буде поданий до Верховної Ради України», – казав тоді очільник Мінсоцолтики. Проект Державного бюджету надійшов до Ради 15 вересня, однак станом на 3 жовтня жодного законопроекту, що регулював би систему оплати праці, Кабінет міністрів в апараті Ради не зареєстрував.

Варто зазначити, що 14 вересня уряд ухвалив постанову «Деякі питання оплати праці», що внесла зміни до низки попередніх постанов Кабінету міністрів із цього питання. Проте вона не може замінити відповідної законодавчої ініціативи. Тож «Слово і Діло» надало цій обіцянці Реви статус «не виконано».

Загалом у очільника Мінсоцполітики 13 обіцянок, серед яких по 2 виконаних та провалених. В рейтингу відповідальності членів Кабміну він посідає 17-е місце.

Нагадаємо, раніше Рева звинуватив українських роботодавців у штучному заниженні зарплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: