Україні варто утриматися від накопичувальної пенсійної системи – Рева

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає, що Україні поки варто утриматися від запровадження накопичувальної пенсійної системи.
RIA News Олексій Мальгавко

Україні варто почекати з введенням накопичувальної пенсійної системи.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

«У минулому році у нас була інфляція 49%. Яка українська компанія зараз здатна дати інвесторам прибутковість 50%? Ви пропонуєте вкласти гроші пенсіонерів у фінансову піраміду?», — сказав він.

Пенсійне питання: що обіцяв зробити новий урядНовий уряд планує нарешті запустити пенсійну реформу та хоча б якось збільшити мінімальну пенсію.

За його словами, проти такої ідеї також виступає Міжнародний валютний фонд.

«Є два таких чудових інституту як МВФ, і Міжнародна організація праці. Вони між собою постійно в антагонізмі. МОП захищає інтереси найманих працівників, а МВФ захищає інтереси буржуазії. Але коли ми вели переговори щодо переходу до накопичувальної пенсійної системи, обидві ці організації в один голос заявили, що не треба цього робити», — пояснив він.

Глава Мінсоцполітики також висловив думку про необхідність певного періоду для накопичення ресурсів.

«Ідея накопичувальної пенсійної системи сама по собі хороша, але вона дещо передчасна для нас. Давайте реалізовувати ідеї, до втілення яких ми готові», — додав міністр.

Зазначимо, що представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше заявив, що Фонд хоче обговорити з Україною Бюджет на 2017 рік і реформу пенсійної системи.

Сьогодні повідомлялося, що колишній президент Віктор Янукович і екс-прем'єр Микола Азаров не будуть отримувати пенсію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: