Радника Путіна можуть засудити до довічного – ГПУ

Читать на русском
Радника президента Росії Сергія Глазьєва можуть засудити до довічного позбавлення волі за злочини проти миру і міжнародного правопорядку.
Сергій ГлазьєвФото з відкритих джерел

Радника президента Росії Сергія Глазьєва можуть засудити до довічного позбавлення волі за злочини проти миру і міжнародного правопорядку.

Про це повідомили у Генпрокуратурі, інформує «Слово і Діло».

Дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні дав Печерський райсуд Києва, задовольнивши клопотання Головної військової прокуратури ГПУ.

Путін розповів, яким бачить свого наступникаПрезидент РФ Володимир Путін вважає, що майбутній російський лідер має представляти більш молоде покоління, але водночас бути цілком зрілою людиною.

Уточнюється, що Глазьєв у лютому-березні 2014 року, будучи радником Путіна, «діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України».

Зокрема він, за версією ГПУ, взяв участь в організації захоплення Верховної Ради АР Крим, Одеської та Харківської обласних рад. Крім того, у червні 2014 року Глазьєв публічно закликав до агресивної війни проти України шляхом застосування Збройних Сил РФ.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі заявляли, що судитимуть заочно 18 російських чиновників, яких підозрюють у злочинах проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: