Арабські країни вимагають від Путіна та Асада припинити бомбардувати Алеппо

Читать на русском
Авіаційні удари, які завдає по сирійському Алеппо місцева урядова армія та російські військові, лише за останній час забрали життя сотень цивільних і мають бути припинені.

Країни-члени Ради співпраці Перської затоки (Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Кувейт, Оман і Катар) звернулися до Організації Об’єднаних Націй з вимогою зупинити нанесення військами Сирії та Росії повітряних ударів до сирійському місту Алеппо, оскільки внаслідок таких дій вже загинули сотні цивільних.

Як зазначили представники арабських країн, авіаційні удари, що систематично знищують частину міста, є «кричущою агресію, що суперечить міжнародному праву», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Тим часом сьогодні вранці стало відомо про нові удари по лікарні Алеппо з боку російської та сирійської урядової авіації в контрольованій поміркованою опозицією східній частині міста.

В ООН засудили політику АсадаРада з прав людини ухвалила резолюцію, що засуджує системні порушення міжнародного гуманітарного права режимом президента Сирії Башара Асада.

При цьому відомо, що над проектом резолюції Радбезу ООН щодо перемир’я в Алеппо наразі працюють представники Франції. У випадку, якщо вона буде ухвалена, будь-яка країна, що її порушить, буде автоматично визнаною винною у воєнних злочинах.

Втім, перспективи ухвалення такого рішення примарні через наявне у Росії право вето на рішення Ради безпеки ООН. Крім того, у суботу РФ очолила цей орган відповідно до встановленої Організацією процедури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: