Росія коментує катастрофу МН17, але відмовляється співпрацювати – Генпрокуратура

Читать на русском
Російська Федерація відмовляється співпрацювати з міжнародною слідчою групою, яка розслідує катастрофу літака рейсу МН17.
Фото: Reuters

Російська Федерація відмовляється співпрацювати з міжнародною слідчою групою, яка розслідує катастрофу літака рейсу МН17.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповів заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук, який координує роботу українських органів зі слідчою групою, повідомляє «Слово і Діло».

Сім'ї загиблих у катастрофі MH17 подали чотири позови проти України – юристЮрист-кримінолог Ганна Маляр розповіла, що родичі загиблих у літаку МН17 подали десятки позовів до судів, чотири з них – проти України.

За його словами, прокурор Нідерландів розповів, що особисто дав близько 10 запитів на правову допомогу від Росії щодо розслідування авіакатастрофи, але на сьогоднішній день жодних офіційних відповідей від російських правоохоронців не надходило.

«Про що це свідчить? Про те, що Росія лише в засобах масової інформації розповідає про якісь «версії», але жодним чином не бере участі в міжнародній слідчій групі й не надає жодної офіційної інформації», – наголосив Сторожук.

Нагадаємо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: